cheers to a new year and another chance for us to get it right


Okej. Historian börjar såhär - är än så länge dissad av tjejkompisar. Killar vill ha med mig på fest. Vill inte gå utan en tjejkompis vilket resulterar i att jag sitter hemma själv tills en av tjejkompisarna ska ringa upp mig. Ska ta en bild. Tänkte visa på ett ungefär hur jag ser ut (med tanke på att min webcam - från stenåldern - förvränger mitt utseende. lovar att jag är snyggare i verkligheten.. eheh) men kameran får GROVFLIPP. Den börjar ta 20 bilder i rad. Jag blir galen och gör massa miner.


1. WTF??!? 2. Eeeh, ska det verkligen vara såhär?! 3. Efter världens skrattattack sitter jag med huvudet i handen.
(notera min fina plansch som jag fick i spanien -97..)

Skulle försöka mig på det igen. Första bilden gick ju bra.. Men sen tog den - håll i hatten - 84 bilder till. På rad. Utan mellanrum (första gången var det i alla fall med 3sekunders självutlösartid typ).


1. Relativt normal. 2. WTF INTE IGEN!? 3. Garvattack.

Tack för mig.
Lita inte på sånadär jävla webcams från 90talet.

when it snows, you have two choices: shovel or make snow angels


Dagens replik.
"Du.. det låter som att man trampar på knäckebröd när snön är såhär.. -tystnad i en minut- ... varför sa jag ens sådär?"

i'm at my best in a messy, middle-of-the-road muddle


Om det ser ut såhär när man vaknar, vad är det då man sysslar med i sömnen egentligen?!

success is falling nine times and getting up ten

Det här med att blogga är sjukt läskigt. Man har liksom inte en aning om vad det är för människor som sitter där framför skärmen någonstans i Sverige (antagligen) och höjer på ögonbrynet åt det man skriver. Men det är det som är så skönt. Man kan sitta och skriva hur mycket blaj som helst utan att den "riktiga personen" blir dömd. Det är ju bara den där bloggidioten som blir dömd och stämplad.
Men I like.

Ni får gärna typ montera upp kameror i mitt rum och typ gå efter mig med kamera så kan ni ju i och för sig se att det bara inte är bloggtjejen som är en idiot. Det är den "riktiga personen" också.

Eh. Visste inte riktigt hur jag skulle avsluta inlägget så jag gick ut med hunden. Då hände det. Det som händer varenda år, varenda jäkla årstid, varenda månad, varenda vecka och varenda jäkla dag (trodde jag skulle slippa undan idag) - JAG RAMLADE!

Gammal bild, men samma princip. (vill tacka den tappra själ som bestämde sig för att köra grodperspektiv. eh nej)
Till er som ännu inte fått känna på marken - jag avråder er. Varför? Ja, det är svinkallt, kanske.

families are like fudge - mostly sweet with a few nuts

Alla som känner mig och har träffat min mamma osv säger att hon är hur gullig som helst. Och att min pappa är a bit wacked, lite konstig och egen.
Well, där finns förklaringen till varför jag är som jag är, antar jag.

Gick just ut på en liten tur ut i trädgården för att hunden skulle få kissa för sista gången innan natten, i sällskap av mamma of course.
Vad har hon på sig? Fula gamla stövlar, en gammal jacka, en otroligt ful mössa. (notera att jag brukar ha på mig exakt samma utstyrsel när jag går ut, fast om möjligt ännu fulare) Men det är inte allt. Hon drar på sig en god damn handduk runt benen också, som om hon precis kommit upp ur vattnet och lallar runt på stranden liksom. Mitt i vintern och typ 15 minus. Vackert, mamma. Otroligt vackert. Matchade otroligt fint med vinterskorna..
(mamma, vart har du varit den senaste månaden? det är sjukt kallt och vinter..)

Och pappa? Jo, han sitter (verkligen SITTER) och sover i soffan (han går på smärtstillande, antagligen med morfin i). Hur ser han ut? Jo, har typ såna där prassliga träningsbyxor, tofflor i form av tigertassar och en tröja med bröstficka. Vad har han i bröstfickan? PAPPER! Som om det var en sån här finkavaj med bröstficka där man har en fin näsduk i siden. Istället har han liksom en gammal urtvättad tröja med hushållspapper i bröstfickan.

Gulligt.


(min mamma för 10 min sen. minus sanden, vattnet och berget. nej förresten, berg har vi på tomten. minus skägg, lite mer kvinnlig, lite mer hår (inte på bröstet) och sen med mer.. vinterkläder på sig)

"chocolate? this is doo doo baby"

Måste bara börja med att jag dör för Dave Chapelle. Humor på hög nivå!
(ett.. vad ska man säga? barnsligt exempel haha)



Börjar tänka just på den lilla snutten varje gång någon har skrivit i min logg på facebook. Verkligen att hans skämt sitter inprintat i mitt minne och att jag drar konstiga kopplingar.

This is what i'm talking abooout. Verkligen highlighta "något". Sjuka jävlar.

the rich are the scum of the earth in every country


Ytterligare två funderingar på g -
1. Är det bara min familj som typ kollar priser på saker de sett? Alltså.. Mamma lovade grannen nu för två veckor sen att hon skulle ta hand om deras post, mata deras kanin osv medan de var på någon skidresa (antar jag). Okej, det gjorde hon, och idag kom grannen över medan mamma inte var hemma för att lämna över vin som tack för hjälpen.
Vad gör mamma och pappa? Jo, de gå in på systembolaget.se och kollar hur mycket den jäveln kostar. Hahahah så fult gjort, som om det spelar någon roll?
Likadant med mig typ. Ser jag någon tröja eller vad som helst på en blogg så kan jag ibland känna att jag verkligen måste gå in och kolla på hemsidan vad den kostar. Varför varför varför gör jag så!?!?

2. Varför ska jag alltid, verkligen alltid, bli så freaked out när det ringer någon till min mobil vars nummer jag inte har sparat? Måste typ skynda mig in på hitta.se, slå in numret och få fram vem som har det där numret. For what use? Det hinner ju  ändå sluta ringa innan jag ens är klar med hela det här mission:et. Sjukt, Josefine. Sjukt. Lär dig!
(eheh hände nyss, det var därför, johanna, som jag inte svarade första gången....)

the dog is the only animal that has seen his god

Eh. Fick laga mat åt mamma och pappa klockan 00. Verkligen helt normal tid att laga mat till sin familj på.
Men what to do, what to do, när de inte har ätit på hela dagen och jag är själv hemma? Kör bara, jag hade ändå ingenting bättre för mig.

Borde sova nu, klockan är relativt mycket och det finns ändå ingenting att göra. Ingenting på tv som är värt att kolla på ens - men det är lite knepigt att lyckas somna när den här tjockisen ligger på en hela tiden.

loneliness is about the scariest thing there is

Har lallat runt här hemma nu själv sedan klockan 16. Är så uttråkad att man nog inte kan sjunka lägre..
Har i alla fall sköna kläder på mig ehehe.

(glad att pappa har gamla skjortor som han inte längre använder. glad att han är typ storlek XXL och inte har använt sina skjortor på över 20 år - mer till mig!! känner mig naken utan mitt långa hår och går ingenstans utan minst 3 armband. fun fact, huh? haha)
(vad hände med mina bröst på bilden!?!?!?!? hahah)

Haha sjukt tråkig jag är egentligen - och fantasilös. För att komma på en rubrik till så gott som alla mina inlägg har jag googlat på citat. Typ "quotes about makeup" "quotes about loneliness" osvosv. Hahah. Torsk!

the best thing is to look natural, but it takes makeup to look natural

Öh, ligger och filosoferar (as usual) så här på kvällen, och så kom jag på två stycken saker som verkligen är sjukt jobbiga/onödiga.
1. När jag hittar en intressant blogg läser jag första sidan där som syns, och sen efter det, av ren tvångstanke typ, MÅSTE jag läsa hela arkivet också. Fatta jobbigt det är om personen har bloggat i 2 år.. Allvarligt, jag kan hålla på en hel dag, och sen måste jag fortsätta lite nästa dag också. Sjukt jobbigt och tidskrävande. Jag menar, vad hoppas jag på att få hitta egentligen?

2. varför varför VARFÖR måste tjejer alltid påpeka att de är osminkade på någon bild om de lägger upp en sån? Sjukt onödigt, för man ser ofta det ändå. Skäms de här tjejerna, eller vad är grejen? Varför skriver man så? För att folk måste veta att man är osminkad just för att man ser naturlig och fin ut, eller är det för att om bilden skulle kunna vara lite ful så kan man skylla på att man är osminkad?
Ge mig svar.. Typ nu!

in shallow holes moles make fools of dragons

Jag har alltid fått höra att man ska fråga saker om man inte riktigt vet..



- Sen att frågan kanske verkade vara lite korkad är en annan sak. Jag undrade ju bara!

we're fools whether we dance or not, so we might as well dance

chillade hela natten på en klubb med min syster och hennes vänner. danced my ass off, fer suure.
tiden flög iväg på dansgolvet, och helt plötsligt stängde de av musiken. va? stängningsdags? vad i..? sen när?!?!
pappa var en ängel och hämtade johanna och mig i stan halv 5 imorse för att det var sjukt stört väder och han tyckte synd om mig. (jag ringde honom inte, han ringde och insisterade på att få komma och hämta oss.)
jaja, tackar inte nej till en varm bil när man står och fryser i sina sjukt kalla converse som man var så smart och tog på sig. om man blev blöt av snön? HAH, oja.

tillbaks till där vi slutade sist - på julafton var alla nöjda och glada över det de fick.
fick en mobil (ville inte överge min gamla? jag satte i ett comviqkort i det så jag fortfarande kan ha den jag haft i 5 år också..), påslakan osv (värt, jag önskar mig det varje år), mjukisdräkt, pyjamas, små tjejgrejer, en flaska vin, krämer från body shop, underkläder osv. småsaker som man alltid behöver! pappa sa att jag inte hade fått allt, och att det kommer mer senare.
på juldagen väckte han mig och sa att vi skulle åka och köpa nintendo wii också, which we did. köpte ett harry potterspel till också, haaa. någon har barnasinnet kvar..


wiiet står fint och bra i hyllan. fick godis i julklapp också ehe. såna där goda och sura remmar..
(vem kom på att det skulle heta remmar? det är godis, låter bara jättefel)

ska chilla vidare nu i min säng. harry potter på wii, wohoo.
enchanted är väl det enda som går på tv nu eller? sjukt ovärt.

kitchen workshop


hade min lilla tomteverkstad idag eheh. slå in julklappar är verkligen ingenting för mig.
varför? det kräver tålamod. tålamod som jag inte har.
skulle vilja vara en pysselmänniska. det kräver dock både tålamod och kreativitet. eheh har inte kreativitet i mig heller måste jag säga..
(angående bilden.. damn, vad jag är blek. och what the fuck is up med att sticka ut lillfingret även när man tar i påsar!?!? skadat)
var helt  alternativ och körde på svart papper på mina julklappar. sjukt värt, snyggt.


edit ( HAHAHAH åh nej, jag sprack omedvetet det här med stor begynnelsebokstav...)

shut up, brain, or i'll stab you with a q-tip

Tro inte att jag typ försvann i förrgår för att smälta maten där efter min totalgoda frukost. Åh nej. Jag stack till Johanna för att totalköra The Sims 3. Gick finfint, och jag satt ifrån typ 16 till 01. Hann göra en familj med Mr. Burns och Smithers, men gammelgubben hann dö.. Då slutade jag spela, eheheh. Han var otroligt fin och lik, måste jag få säga. (har ingen bild, men han får plats i mitt minne åhåhåhå)

What's up med mig och korta och typ intetsägande meningar? Detta måste få sig ett slut.
Fan. Jag använde mig av ordet "detta". Nu går det för långt.. Det här med stor begynnelsebokstav skadar mig. Grovt!

that's how i roll

Råkade hälla för mycket julmust i glaset förut idag. Skummade över BIG TIME.
Sprang iväg för att hämta kameran i mitt rum, men näeh, jag har råkat ta död på kameran?

Men ni kan ju bygga upp en fin bild i huvudet istället. En skitsur/jätteledsen Josefine står vid köksbänken och ser sjukt ångerfull ut. Ett halvfullt glas med julmust står på bänken, med en hel sjö som omringar den.
Jättefint.
Smart (och lat) som jag var så orkade jag inte torka bort det just då.
Jag väntade en timme - och ser man på! Det satt ju nästan helt - totalt - fullständigt fast i bänken. Kul, Josefine. Kul!

the perfect food

Det kurrar något otroligt i magen.
Dags för frukost!


Klyftpotatis med baconlindad fläskfilé och bearnaise.
Yoghurt (tog en till sen eheh)
Smörgås (fult ord!!) med massa ost och gurka.
Va? Om jag är rädd för fett? - Hah, som om!


Det bästa med att vara hemma och ledig är att man kan kasta runt med matrutinerna exakt hur man vill. Istället för att bara äta frukost (innan skolan, vilket jag aldrig gör, men ändå) och lunch (i skolan) på samma tider varje dag, och med samma slags mat varje dag, så kan man blanda olika maträtter hur man vill. Till frukost tar man både middagsmat OCH frukostmat + annat onyttigt. Lunch äter man inte för att frukosten blir så sen, och till middag kan man äta mysiga mackor och varm oboy. Perfekt ju! Experimentera lite, för guds skull.

the perfect wishlist

Min önskelista för i år:
 Mcdonaldsmat (är sjukt allvarlig, fråga juhänna.)
 Nikon D3000 (måste kunna fota alla skumma saker som händer.)
 Nintendo Wii + SuperMariospel (kan inte spela andra spel, blir stressad och får panik)
 Chokladbollar och annat gott (sjukt värt att önska sig! blir billigt för den som köper/bakar)
 ... ...... .......... resten har jag glömt, men jag vet att det är mer som handlar om mat..
 
Helt perfekt om ni frågar mig..


(okej, alkohol också till nyår och sådär va, men det behöver ju inte vara prio ett eheheh)

damn, i've got some issues.

Mhm, julavslutning avklarad. Kommer sakna den här skolan grovt mycket efter studenten. Alla lärare är så skönt konstiga och har sjuka idéer till allt. Ofta man sitter och asgarvar liksom på en avslutning? Näedu. 
Sjukt värd skola att gå i alltså, utan att överdriva.


Skulle skriva något sjukt roligt här i bloggen. Det var en galet roligt sms jag hade skickat till en kompis, men jag råkade radera alla idag när jag hade för många.. WUÄÄH!


Ska ut idag. Ska chilla runt i byxor hela kvällen. Ska skratta åt tjejer som har på sig kjol/klänning och fryser ihjäl när de ska ut och röka. Yes. Ska stå och trivas bra. Chilla i byxor, liksom. Säger aldrig nej till byxor. Y-y-yeah!
 

jag är inte som ni tror



Och där går ni runt och tror att jag är prydlig och duktig. Plus att jag skriver fint och bra hela tiden.
HAH! In your faces.
Det har jag inte tålamod till.
(klipper och klistrar in väldigt fint i paint förövrigt, måste jag få säga...)
PS. Har fortfarande inte gjort skolarbeten.
PS2. Jag städade inte mitt rum själv.
PS3. Skriver ännu sämre på msn :'''''') (oj, jag gjorde en smiley)



MMh. Juhännä kommer till mig tidigt imorgon. Eller ja, jag har fått henne att lova det åtminstone
- får se hur det blir med den saken! Bara för att jag är så lat av mig ehehee så ska hon få gå i
det kalla vädret mmh. HOW DO YA LIKE ME NOW JUHÄNNÄ?

consciousness: that annoying time between naps



Måste.. göra.. klart.. mina.. sista.. skolarbeten.
Trött. ÅH SÅ TRÖTT.
Skolgrejerna lär ta ca. 10 minuter bara.
Åh så trött. Måste sova först. Godnatt.
(känner att jag prioriterar väldigt rätt)

i'm going bald

I'm losing more hair than a chemo patient.

Fast ja, för mig är det ju frivilligt och jag kanske inte borde skämta om cellgiftsbehandling (visst är det väl det chemotherapy betyder?? kan saker bättre på engelska ibland.)
Eller nej, inte helt frivilligt. Saknar mitt långa hår, wuähä. Men något jag hatar mer än kort hår (på mig) är slitna toppar. Systra mi får agera frisör här då och då - när jag har samlat tillräckligt mycket mod för att klippa lite till på mitt dyrbara hår. För två månader sen hade jag typ 35 cm längre hår än vad jag har idag. Det var ända ner till naveln och nu når det knappt mina bröst.
SORGLIGT, ja - det må jag säga!
Men.. det hade ju kunnat vara värre.
Jag hade kunnat vara skallig, t.ex.

guilt: the gift that keeps on giving

Julklappar hit och julklappar dit. Orkar man?
Hah, skulle inte tro det! Ligger tryggt och fint i min säng och har inte en tanke på julklappsinköp (långt ord!). Eller jo, där ljög jag väl kanske lite? Alla andra är så fina och snälla som tänker på sina nära & kära stup i kvarten, medan jag hellre ligger själv i min säng eller åker och handlar till mig själv. Egoism, hörde jag det?
Får ju dåligt samvete av alla ödmjuka och omtänksamma människor som ger varandra gåvor hela tiden!
Känner mig lite som världens sämsta människa. (eheheh inte!! är bra som jag är)

(är man lat när man har 3dagars gammalt smink på sig?)


Jävla julhysteri.
Jävla snälla människor!

cleaning up is pretty good after all

Idag är första gången på ca. 2 månader som jag faktiskt kan se mitt eget golv. Har haft en djävulskt jobbig far som ihärdigt har tjatat på mig om att städa upp, men jag har inte riktigt lytt hans order.
Väldigt chockerande då idag att se mitt rum rent, när jag nästan glömt bort hur mitt rum såg ut innan det var helstökigt.

Finns dock nackdelar -
1. Nu måste jag ju försöka hålla det rent?
- Väldigt svårt för en virrig skitgris som jag.
2. Hundjäveln tar ju in skit hela tiden, och redan nu är mitt påslakan skitigt. Skrek lite på hunden - hjälpte INTE!
- Har förövrigt inte haft påslakan på 1 ½ månad heller. Är alldeles för lat för att fixa sådant hela tiden.
3. VÅGAR JAG ENS GÅ PÅ GOLVET???? Det kan ju bli smutsigt igen.
Fan, jag är dömd till att ha ett smutsigt rum.


Väldigt skönt med rena sängkläder, dock.

still talking to you

På ett dygn har jag förvånansvärt många läsare. Hur?! Och vilka i helvete har fått för sig att de ska läsa om mina konstiga tankar och händelser?
Känns kul. Kul, men konstigt och ovant. I vanliga fall brukar jag nämligen att ha en förmåga att få folk att gå ifrån mig, suckandes och skakandes på huvudena. Åh, så härligt!

Jävlar vad jobbigt det är med stor begynnelsebokstav. Vad har jag gett mig in i?!

Ni får stå ut med den här groteskt fula designen ett tag - jag är för lat för att ta tag i det.

bloggstyling?

Känner att bloggen ser otroligt snygg ut nu. Se det här med min bloggdesign lite som styling..
Är inte utbildad eller intresserad what so ever förövrigt, utan gör det bara lite för att man är tvungen - då är det klart att resultatet blir lite.. vad ska man kalla det? Knackigt!
Övning ger färdighet, sägs det. Hur får man kreativitet då?

I alla fall ligger det snö på backen (än så länge har det inte smält!), och jag tror att alla i min närhet kommer tycka att det är fruktansvärt kul. Jag menar, kommer det ÄNNU mer så lär allihopa få sig ett gott skratt.
Jag som är så duktig på att ramla..
Jag önskar att jag hade en kameraman som följde mig varje steg jag gick, varenda dag. Även på toaletten.
Är inte riktigt exhibitionistisk (komplicerat ord, jag vet!) av mig, men det händer så skumma saker även där inne - jag är helt enkelt för klantig för mitt eget bästa.

the weird one is back

I natt låg jag som om jag hade fastnat i någon slags skolhyfs. Armen hade jag ovanför huvudet, och jag hjälpte den armen att vara uppe med den andra - precis som om jag satt i klassrummet, höll på att somna, men ändå envisades med att få svara på en fråga.

.. Som om jag någonsin skulle vara jättetrött men ändå känna att ingen annan ska få chansen att svara? Pff.


Jag är förresten back in business när det gäller att skriva ner konstiga tankar i en mobbad blogg. Hallelujah och tack gode gud! Äntligen någon med vett i huvudet, tänker ni väl nu..
Eller?
Nej, jag tänkte väl det.

Sen kanske ni ser en förändring vad gäller stor bokstav i början av meningen.. Ja, jag vet inte riktigt om jag orkar hålla mig fast vid det hela resan. Men.. till en början får även versaler vara med i bloggen, även fast jag inte tycker om dem.
En liiiten stund kan de väl få vara med ändå? Det är ju trots allt snart jul..
RSS 2.0