happy new year

NU FÅR DET BÄRA ELLER BRISTA.

Har champagnen (ja, det mousserande vinet i allafall..) osvosv. Har haft endast en timme på mig att göra iordning mig nu så allt är halvkaos. Tunikan jag köpte var för lång, så det såg roligt ut till leggings, which means att även jag kommer gå rujnt i strumpbyxor.. Eheheh. Ja. Men platta skor - det har jag minsann ändå!


eh ja.. GOTT NYTT ÅR.

cheers to a new year and another chance for us to get it right

Sådär ja. Jag droppar in lite sådär sporadiskt i min egen blogg, bra. Bra jobbat, Josefine.

Ja, i alla fall - imorgon är det nyår. Hetsen är total. Tjejer springer runt och letar den mest fantastiska klänning man kan hitta + matchande skor, planerar hår och smink. Ja. De flesta tjejer. Men inte jag..
Jag ska gå klädd i leggings, tunika, vanligt hår och vanligt smink. Som ni förstår är inte nyårshypen sådär jättestor hos mig. Inte heller glamouriga klänningar. Eller massa smink. Eller skyhöga klackar. Ne, förstår ni. Bekvämlighet - den hypen är stor hos mig, vettni.

Ska imorgon gosa runt i mina platta höst/vinterskor och leggings och småskratta (och tycka synd om, förstås) alla stackars tjejer som fryser i sina korta klänningar.

there has been only one christmas - the rest are anniversaries

Lika fort som julafton kommer, så är den också över.
Idag har jag kollat på Sunes jul, duschat, splittrats från pojkvän (alltså inte gjort slut.. bara gått isär för att fira jul på olika håll), ätit mat (till bristningsgränsen), ätit tårta (syster fyller år), mött pojkvän för att byta julklappar samt suttit en kort stund vid datorn.
Imorgon bär det av till mormor&morfar för att fira jul nr 2 med dem och min moster + sambo.

Jaha. Men annars.. Över, ja. Ja, nästa steg är att fylla 20 vilket sker i februari - inte alltför långt bort. Räknar nästan med att få köpa ut från systemet åt folk sådär i sista sekund. Yay. Men man får väl ta en för laget, antar jag.

it's christmas in the heart that puts christmas in the air






Aah.. Den där stressiga julen är alltså här igen. Kul. Ah, men god jul då! VA!

let's be naughty and save santa the trip

Long time no see, mina vänner. Av förklariga skäl (eh.. julpanik + pojkvänsmys) har jag inte riktigt haft lust (eh.. tid kanske!?) att uppdatera som jag vill. Plus att jag inte varit särskilt humoristisk på sistone.
Eller eh, min pojkvän begs to differ, skulle jag tro, då en fras som frekvent kommer ifrån hans mun är "Åh, du är så roliiiiiig". Men ja. Enough skryt, så att säga.


Nu har jag iallafall slagit in alla julklappar jag lyckats inhandla (oops, har missat mormor+morfar och moster+sambo, de får någon gammal trisslott kanske!? japp.) och har placerat dem fint under en minijulgran i vardagsrummet.
Alltså.. Förut hade vi alltid en stor, fin julgran (ej riktig, då vi alltid haft katt eller hund.....), och trots att vardagsrummet är lika stort som det alltid har varit så "får inte en stor julgran plats" längre. Nähä, how come?
Men nu har vi typ en 50cm hög julgran. Som står på ett litet bord. Eller ja, jag tror att det från början faktiskt är en pall.. Ser lite ut som något man skulle kunna sitta på när man mjölkar kor eller täljer träfigurer, måste jag säga.

Jaja. Nu ska jag också städa mitt rum för "ojojoj fan vad stökigt du har det!!!!!!!!1111111" ungefär. Jag tycker det blir en fin idé att slänga in alla kläder i garderoben, sopa golvet och sen byta påslakan så ser det ju helstädat ut. Fint. Då kan jag efter det smita iväg till Herr pojkvän, så att jag har möjlighet att vakna med honom på julafton. NICE JOB.



confession is the first step to repentance

Efter några glas vin känner jag att jag kan bekänna mig inför er. Jag är ingen dömande människa - inte alls, faktum är att jag blir arg på folk som är för dömande eller fördomsfulla. Well, när jag var yngre, och har alltid tänkt att "men fan.. jag kommer aldrig bli kär i någon som spelar hockey eller snusar", men nu sitter jag, efter fyra månaders "dejtande" hemma hos min pojkvän - som är hockeymålvakt och snusar otroligt mycket. Slöseriaktigt nästan.


Men ah, eftersom att jag tror att det är vinet som talar så sätter vi stopp här. Ja, så gör vi. Nu ska jag snart ut i dimman, serrni. Ska dra förbi jobbet och ta ett glas vin/cider/öl/whatever jag känner för innan vi drar ut på riktigt. Jaaa. JAAAA.

nobody can hurt me without my permission

Jag måste bara få flika in med att mitt liv är bra just nu. Alla relationer tycks gå bra just nu, och jag har köpt massa fina julklappar, sökt lite jobb (förhoppningsvis med framgång....), och har världens finaste och bästa pojkvän. På riktigt. Jag är verkligen otroligt tacksam över att han vill vara med mig.

Datorlivet och datorrelationerna.. Not so much. Datorn sjunger på sin sista vers, men det är inte så konstigt, med tanke på att det är en skoldator á la -07.

an inefficient virus kills its host - a clever virus stays with it

Bra Josefine! Bra att du har lyckats fixa ett virus/malware/vadfandetnuär till den enda datorn du faktiskt använder. Du är en fantastiskt duktig människa, I must say. Därför måste jag köra en systemskanning i felsäkert läge som tar 100 år!!! OCH FELSÄKERT LÄGE MEANS = TOTALLY BEGRÄNSAD OCH DU KAN INTE GÖRA ETT SKIT. Ilskan. Den ilskan.
Till råga på allt verkar inte systemskanningshelvetet inte hitta malwaren, fast jag vet att den finns där. Kul. Otroligt kul. Vad fan gör jag nu?

Goddamnit.

you can't run away from trouble - there ain't no place that far

Nu beger jag mig iväg mot min pojkvän för att tvinga honom att se lite på Desperate Housewives med mig. Tyvärr har han en fin undanflykt så att han inte hinner se hela - han ska iväg och träna.
Fan.
Har bara fått honom att se det och Cougar Town med mig 1-2 ggr, tyvärr. Vill ju att han ska få lida lite mer än så, men icket!

Han rymmer bra, den där Emil. För bra.

for an adult, eating alone at mcdonald's is admitting a kind of defeat



Efter en halvvild gårkväll hos pojkvännen, fylld med fulla hockeykillar, öl, en trasig säng och en tv som fick en smäll vaknade vi upp och städade upp efter gårdagens bravader.

Därför kände jag att en middag från McDonalds passade rätt bra idag.. Ehehe. EHeheh. HEHEHEH.
Det känner jag i och för sig ungefär varje dag, men det är inget som hör hit, riktigt..

when life gives you lemons, you paint that shit gold


Spenderade någon timme eller två på ICA Maxi med far min idag. Väldigt lärorikt. För egen del köpte jag en liten del av en julklapp till pojkvän, ehe, pappa köpte mest mat. Eller ja, bara mat. Vi kom fram till att vi skulle äta kyckling med couscous, och en liten röra till, och i röran ska det vara "citronsaft", så jag grabbar tag i en citron och vi går vidare tills vi kommer fram till dryckerna, och därmed safthyllan.
Min käre far säger att han är otroligt sugen på att köpa hem drickbar citronsaft, så jag har väl inte mycket att sätta emot - det är ju inte jag som betalar matvarorna.

Hem kom vi och satte igång med maten nästan direkt. Det är när han ska börja med röran som jag får kväva ett skratt något otroligt för att han inte skulle känna sig dum. Han pratar lite högt för sig själv (och mig, mycket möjligt..... men det är det ingen som vet helt säkert) och säger något i stil med "jaha.. glas till detta kanske behövs??" medan han håller i citronsaften. Jag börjar ana ugglor i mossen eftersom att jag ej trodde att han var törstig, då han precis innan fått i sig ett glas julmust, så jag frågar vad han gör.
- "Jo, jag ska ju måtta upp citronsaften!!! Gör man som när man ska dricka den?"
- "Vadå, till röran? Pappa, det ska vara citronsaft.. Alltså saft från citron."
- "Nääeedu, det står ju faktiskt citronsaft!!!!!!!!"


... Jaha.



Köpte förövrigt, utöver den sista delen av en annan julklapp, med mig ljus till pojkvän. Som en förtidig julklapp.
Han råkar vara en ljuspojke, nämligen.

beer contains vitamin pee

Om det intresserar er så kissade jag 2 ggr igår. På hela dagen. Först vid 10 när jag vaknade, och sen vid 23 på kvällen.

Att detta kan ha att göra med att jag gjort mig av med mycket vätska i samband med kräkningar har jag inte ännu hunnit fundera över.

he hath swallowed down riches, and he shall vomit them up again

Jag är inte särskilt noga eller försiktig med vad jag äter (vilket alla mina kompisar känner till), och jag tror att detta är förklaringen till varför jag nyss spydde.


Måste börja kolla vad fan jag äter egentligen.. Det är ju faktiskt rätt jobbigt att må illa.

finding a good bus driver can be as important as finding a good musician

Är lite lack nu.
Var och åt med pojkvän och hans bästa kompis, och sen när vi ätit klart skulle jag ta bussen hem - självklart ser vi att den åker förbi precis när vi kommit ut ur restaurangen, vilket betydde att det var en halvtimme kvar till nästa. JAHA. KUL!
Fick snällt vänta, och sen när bussen väl kommer och jag kliver på är det en grinig busschaufför som säger "jaha.. lite svårt att se dig när du har helt svarta kläder på dig!!!!!!!!".
Jaha... Grejen är ju att jag hade mullvadsgråa byxor (okej, mörkt nog..) och brun skinnjacka (jaha.. också mörkt, kanske) MEN!! En ljusgrå tröja och en röd sjal hade jag också på mig (och jackjäveln var öppen). Plus att det var snö runtomkring, och mitt ansikte är lika vitt som snö, så det lyste ju upp lite det med.

URSÄKTA BUSSCHAUFFÖRSJÄVEL att jag inte brukar åka den sträckan och inte är beredd och har på mig en reflexkroppsstrumpa. FÖRLÅT!

Men jag är då inte bitter..

a professional writer is an amateur who didn't quit


Såhär ser det ut när jag skapar designer - rörigt som fan, och ser inte ens professionellt ut för fem öre. Men sådan är jag. Kräver många pusselbitar för att kunna sätta ihop ett helt pussel - tydligen.
Jag gör det på mitt röriga sätt, trots att det säkerligen finns sätt som är lättare. Det är krångel jag förstår mig på. JA.

nasa should start thinking about this planet

Utebliven uppdatering pga. pojkvänsumgänge, migränanfall och bloggdesignskapande. Enklare än så blir det inte.

Men apropå ingenting - allvarligt, vad är det som är så otroligt spännande med liv på andra planeter? Please, tell me - jag har aldrig förstått!
RSS 2.0